Jeugdronde van Dommelen

Zondag 21april 2024 Jeugdronde van Dommelen aanvang Cat.1 10.30u

Verslag Jeugdronde van Dommelen 10 april 2022

De jeugdtrainers zijn trots op wat onze jeugd heeft laten zien tijdens de Jeugdronde van Dommelen: hard werken, doorzetten, blijven lachen, veel plezier en vooral elkaar aanmoedigen en samen zijn. Het was een top dag en jullie zijn allemaal toppers!

In categorie 1 gingen Ties Mannaerts en Joep van de Laar  voor de allereerste keer van start. Beide jongens hebben super goed gefietst. Ties eindigde op een tweede plaats en Joep op een mooie 7e plaats. Top gereden jongens!

In categorie 2 stonden onze Guus Linsen en Jillis klaar bij de start. Guus kon een paar ronden met de kopgroep mee en heeft heel hard gewerkt voor zijn 4e plaats. Jillis werkte goed samen en eindige zijn allereerste wedstrijd op een nette 6e plaats.

In categorie 3 stonden fietsmaatjes Finn Wellens en Neel Vanduffel voor de eerste keer klaar bij de start. Finn heeft heel de wedstrijd kopwerk gedaan en leverde zijn maatje af op een nette tweede plaats. Zelf eindigde hij knap vierde.

In categorie 4 stonden 4 renners klaar om te beginnen. Na het zien van drie wedstrijden waren zij helemaal klaar om te knallen. Jens Thissen, Gijs Verhoeven, Tijn Meijers en Sep Belmans fietsten lange tijd samen in de kopgroep. Sep einigde op een 14e plaats. Tijn op een 9e plaats, Gijs op een 5e plaats en Jens op nummer 1.

In categorie 5 stonden 28 renners aan de start waarvan 6 van ons. Rune Mannaerts, Ilias Nijs, Loek Meijers en Lenn Maes maakten er in de kopgroep een spannende wedstrijd van. Lars Schijvens kon de kopgroep lange tijd knap volgen. Mees Couwenberg die voor de eerste keer een wedstrijd fietste heeft het tempo goed proberen bij te houden. Rune eindigde op de eerste plaats, Ilias op de vierde plaats, Loek op de vijfde plaats, Lenn op de dertiende plaats, Lars op de zeventiende plaats en Mees op de twintigste plaats.

In categorie 6 stonden Nienke van den Boomen en Lars Eeftink opgesteld. De groep bleef lange tijd compleet. Enkele renners moesten afhaken. Lars en Nienke bleven de hele wedstrijd in de kopgroep. Nienke behaalde in een spannende sprint de eerste plaats bij de meisjes en Lars eindige in de sprint op een zevende plaats.

De laatste categorie op deze zonnige en droge gezellige fietsdag was categorie 7. Aan de start verschenen Matt Royackers, Neel Lepelaars, Miel van Hoek, Yorrick van Mierlo en Luuk van Zuiden. De groep bleef tot ongeveer de helft van de wedstrijd afwisselend bij elkaar. Luuk bleef knap bij de groep. Daarna ging het harder, ook Yorrick kon de groep niet meer bijhouden, maar bleef een mooi tempo aanhouden. Matt, Miel en Neel konden bij de kopgroep blijven. Uiteindelijk werd Luuk 27e, Yorrick 23e, Miel 17e, Neel 11e en Matt 2e.

Scroll naar boven