Jeugdwedstrijd Schijndel 2015

Op deze zonovergoten Hemelvaartsdag werden in Schijndel de laatste wedstrijden verreden waarin nog punten konden worden verdiend voor kwalificatie voor het NK-Jeugd in Lieshout op 7 juni as. 

De lokale wielervereniging heeft de beschikking over een leuk, uitdagend parcours; zeker met de uitbreiding naar de omliggende landelijke weggetjes. Het publiek kon wederom genieten van spannende races, waarin voor TWC De Kempen veel deelnemers zich op hun best presenteerden. 

In Cat. 2 (22 deelnemers) streed Niels Hemel zijn eigen wedstrijd in de achterhoede; hij eindigde als 19e. In de wedstrijd van Cat. 3 (32 deelnemers) sprintte Sam Rokebrand heel knap naar een 8e plek en verdiende daarmee een mooie beker. Sanne van Herk en Gijs Daris mistten mede door een wat ongunstige loting voor de start de aansluiting met de kopgroep en behaalden een nette 17e en 18e plaats. 

Met z’n vieren presenteerde het team van inmiddels bijna-routiniers van De Kempen zich in Cat. 4 (30 deelnemers). Na een mooie race kwam Torben Poorters niet helemaal lekker uit de laatste bocht; hij sprintte nog wel wat renners voorbij, maar wist “Schijndel” dit jaar niet aan zijn zegekar te binden. Desalniettemin toch een mooie 3e plek. Ook Jelle Sengers verdiende een beker door uitstekend als 9e te eindigen. Pepijn van der Straaten en Lonneke Prevaes kwamen vlak na de kopgroep als 13e en 17e binnen. 

Met 6 man/vrouw sterk was De Kempen vertegenwoordigd in het met 42 deelnemers bezette peloton van Cat. 5. Al vrij snel was duidelijk dat zo’n 25 renners gezamenlijk stand zouden houden tot de eindsprint, ondanks enkele dappere pogingen van diverse coureurs om weg te rijden. Alle TWC-rijders zaten in deze groep, die uiteindelijk gelukkig allen veilig door de laatste bocht jakkerden, op weg naar de meet. Voor Jesse Kramer kwam de finishlijn 2 meter te vroeg; hij miste op een 100e seconde na de overwinning, die hij aan de geslepen Nina Spapen uit Rijen moest laten. Nog geen 4 seconden later waren Julia Kramer (7e), Mat van Gorp (11e), Lonneke Geraerts (15e) en Lieke de Bie (16e) ook gefinisht! Lars had meteen al een slechte start en miste daardoor direct de aansluiting door het hoge tempo voorin kon hij dit niet meer goedmaken en eindigde als laatste. Erg knap gereden allemaal!

Categorie 6 ging met 37 deelnemers van start. Hieronder natuurlijk Joan De Bruyn, Ruben Broers en Daan Adams namens TWC De Kempen. Ruben (35e) en Daan (34e) hadden het zwaar, zeker ook omdat de kopgroep er van begin af aan met een noodgang vandoor ging. Joan nestelde zich als gewoonlijk lekker voorin en controleerde de race; ze hield alles netjes in de gaten zonder teveel kopwerk te doen. Hierdoor kwam ze misschien net niet lekker bij de laatste bocht, waardoor ze de eindsprint niet optimaal kon beginnen. Al met al ging ze met een mooie 10e plek, dus ook een beker, naar huis. 

Siep van Gorp en Rick Wouters mochten de dag sluiten in Cat. 7. In het 19 man (in Cat. 7 geen meiden meer!) sterke veld reden zij beiden eerst nog netjes mee met de kopgroep. Rick moest naarmate de wedstrijd vorderde wat toegeven. Hij werd uiteindelijk 12e, terwijl Siep een paar seconden na de winnaar finishte als 10e! Ook hij ging dus mooi met een beker naar huis. 

De komende 3 weken zullen nu in het teken staan van de voorbereidingen op het NK.

Terug naar boven