NK jeugd Lieshout 2015

Op zondag 7 juni werden in Lieshout de wedstrijden om het Nederlands Kampioenschap weg-wielrennen verreden: veertien races voor de jongens en meisjes van 8 t/m 14 jaar. Voor de jongere categorieën was een vrij kort, bochtig parcours van ongeveer 1.3km uitgezet; daar omheen een 2km lang parcours voor de oudere jeugd. TWC De Kempen was goed vertegenwoordigd met 16 renners: 9 jongens en 7 meisjes. Het merendeel van de races eindigden in een massa-sprint, aangezien het erg moeilijk is te ontsnappen aan een allert en nerveus peloton, vooral tijden zo’n speciaal evenement! De piepjonge Thomas Assinck startte in categorie 1: net begonnen met wielrennen, en nu al zo’n spannende wedstrijd rijden! Dat belooft wat voor de toekomst! Verder debuteerden Gijs Daris, Sanne van Herk en Carlijn de Vaan (Cat.3); Lonneke Geraerts en Lieke de Bie (Cat.5) en Rick Wouters (Cat.7) op een NK-weg. Sam Rokebrand (Cat.3) en Pepijn van der Straaten (Cat.4) keerden gelukkig weer terug in het kampioenschaps-peloton. Zij reden allen een degelijke race, deden een schat aan ervaring op, maar eindigden (nog) niet in de top-10.


Zo verging het ook Jelle Sengers, Lonneke Prevaes, Mat van Gorp en Julia Kramer: prima gereden, soms zelfs voorin, maar net nog niet sterk genoeg om een stempel op de wedstrijd te zetten. In Cat. 7 wist Rick Wouters zich, na een valpartij, weer terug te vechten in het peloton en zich in de middenmoot te handhaven. En Sieb van Gorp toonde dit jaar enorme progressie en reed de hele wedstrijd mee in de eerste groep, om uiteindelijk als 34e finishen!
Last but not least: de medaille-winnaars! Jesse Kramer uit Borkel en Schaft (Cat.5) is al weken in uitstekende vorm en meld zich keer op keer aan kop in alle wedstrijden die hij rijdt. Op papier dus een kanshebber voor het podium, maar dat moet je dan toch nog maar waarmaken, op zo’n spannende dag. Uiteindelijk reed Jesse zijn wedstrijd heel gecontroleerd en na een sterke eindsprint pakte hij het brons, binnen honderdsten van ’n seconde van de nummers 1 en 2!
Bij de meisjes van Cat.6 werd het heel spannend! Na haar 3e plaats in 2014 zinde Joan de Bruyn uit Bergeijk maar op een ding: goud in 2015! Optimaal voorbereid verscheen ze aan de start, en in de race deed ze alles goed: gecontroleerd, alert en aanvallend koersen. Na een zinderende eindsprint staakte de speaker zijn commentaar: onmogelijk te zien wie er gewonnen had. Uiteindeljk bepaalde de jury, na het bestuderen van alle tijd- en fotowaarnemingen, dat Joan op 1/1000e seconde na het goud had gemist. Een meer dan verdiende zilveren plak, met een gouden rand, dus!

Uitslagen:
Cat.1: Thomas Assinck: 22e
Cat.3: Sam Rokebrand: 24e; Gijs Daris: 44e; Sanne van Herk: 29e; Carlijn de Vaan: 44e
Cat.4: Pepijn van der Straaten: 33e; Jesse Sengers: 36e; Lonneke Prevaes: 24e
Cat.5: Jesse Kramer: 3e; Mat van Gorp: 41e; Julia Kramer: 21e; Lonneke Geraerts: 22e; Lieke de Bie: 32e
Cat.6: Joan de Bruyn: 2e
Cat.7: Sieb van Gorp: 34e; Rick Wouters: 43e

Terug naar boven