NK jeugdwielrennen in Amersfoort 10 juni 2017 (2)

Dankzij de geweldige voorbereidingen van ons Ellen konden vrijdag al heel veel Kempen rijders terecht op een mooie camping in Amersfoort. De vrijdag wordt gebruikt om alvast het parcours te verkennen, de barbecue plaats op de camping wordt bepaald, de plek aan het parcours waar de BabyDump tent moet komen te staan wordt uitgezocht. Na het eten, al dan niet gezamenlijk nog effe buurten en een beetje op tijd naar bed.

Zaterdag, de dag van het NK. Twaalf jeugdleden van TWC De Kempen mochten starten vandaag. Er zat een lange, lastige klim in het parcours die toch wel tegen viel. Sanne had pech en viel, maar toonde zich een echte bikkel en stapte weer op en ging door! Jelle, Lonneke, Mat en Nele hadden het zwaar door de klim, maar ze gaven niet op, bleven knokken, kanjers. Bjorn en Jesse bleven netjes en heel sterk in de kopgroep tot de eindsprint. Maud klom als een echte berggeit en werd heel gaaf…zevende! Dat hebben ze gehoord bij de prijsuitreiking! Joehoe!!! Neel, Bregje en Teun vonden de klim ook zwaar maar ook zij bleven strijden tot de finish, top! Noemy kreeg het meeste applaus langs het hele parcours en reed vier keer de berg op waar ze vrolijk fietsend boven kwam, super! 
Een lange dag met veel enthousiast publiek voor onze kanjers! Dat was mooi! Zoveel gejuich in Amersfoort! Met grote dank aan alweer Ellen en aan meester bbq-ers Mark en Erik met hulpje Hans werd de bbq op de camping weer een succes. Er werd nog lang gepraat, gedronken en gelachen…zoals een echte feestvereniging betaamt.

Zondag lekker zwemmen en luieren aan het meer, rondje fietsen door een paar fanatiekelingen, opruimen en wegwezen. 
Nog effe pech onderweg voor de familie Hemel…maar ook dat was op te lossen. Sommigen nog even naar de Mac…een waardige afsluiting van weer een mooi NK weekend met veel Kempen gevoel!

Proficiat aan alle deelnemers! Wij zijn trots

Jeff van Tongeren

Terug naar boven