Clubkampioenschappen

Vanaf 1 maart 2014 is er een nieuwe puntentelling clubkampioenschap en premiestelsel TWC de Kempen.

Het bestuur heeft besloten om de klassementen van het Clubkampioenschap en de Kempener Koerier Bokaal samen te voegen vanwege de afnemende belangstelling voor het clubkampioenschap en doordat de behaalde resultaten tijdens wedstrijden niet altijd doorgegeven worden.

Doordat er steeds meer belangstelling is voor de discipline veldcross onder onze renners en rensters zullen de resultaten van deze wedstrijden voortaan ook meegeteld worden.

Om clubkampioen te worden, worden de resultaten van alle door de renner/renster verreden UCI, KNWU, BWB, NWB en Interclubwedstrijden (van TWC de Kempen) aan het einde van het betreffende seizoen opgeteld.

De resultaten worden via een puntenschema vertaald voor klassiekers, criteriums en cyclocross wedstrijden.

Daarmee wordt naar de mening van het bestuur meer recht gedaan aan het begrip Clubkampioen omdat de resultaten over een volledig seizoen (en niet de resultaten van één wedstrijd in de wielerweek) bepalend zijn voor wie zich Clubkampioen mag noemen. Omdat de resultaten op de weg en in het veld tellen, zullen er dan ook twee Clubkampioenen worden aangewezen, te weten een Clubkampioen voor de wedstrijden op de weg en een Clubkampioen voor de wedstrijden in het veld.

Voor het Clubkampioenschap op de weg zijn de 30 beste uitslagen van een renner/renster tijdens wegwedstrijden van het jaar bepalend.

Voor het Clubkampioenschap veldrijden zijn de 20 beste uitslagen van een renner/renster van het afgelopen cyclocrossjaar bepalend.

Terug naar boven