Op woensdag 7 Juni vonden de districtskampioenschappen tijdrijden plaats in het Brabantse Wernhout.

Onder winderige omstandigheden werden 3 podiumplaatsen veroverd:

  • Jurgen Zijlstra won het kampioenschap bij de Masters 50+
  • Marc Assinck pakte het zilver in de categorie Masters 40+
  • Maaike Boogaart heeft een 2e plaats behaald

Proficiat Heren!

Zaterdag 5 September is de finalewedstrijd bij de dames in het babydumpkempenklassement verreden in de Weebosch. Voor TWC de Kempen een spannende wedstrijd want er was de mogelijkheid om de leiderstrui opnieuw in handen te krijgen en zodoende het klassement te winnen. Gedurende de wedstrijd werd er zeer attent gereden door de dames en behaalden Britt Teunissen en Evy Kuypers (uitkomend voor Lensworld-Zannata) een flink aantal bonificatiepunten, die mee tellen voor het eindklassement, in de tussensprints. Het podium in de wedstrijd moesten de dames aan Tessa Neefjes, Iris Slappendel en Melanie Hessling overlaten maar  4 Kempendames wisten wel een plek in de top tien te bemachtigen: Britt Teunissen 5, Evy Kuypers 7, Carleen Baas 9 en Julie Burgmans 10.

Deze uitslag betekende de felbegeerde winst voor Evy Kuypers in het babydumpkempenklassement en een derde plek voor Britt Teunissen. Ook 5 andere rensters wisten een plek te bemachtigen bij de eerste 20 van dit klassement. De 5e plaats is voor Carleen Baas, de 8e plek voor Celine van Houtum. Verder eindigde Maud Kaptheijns (uitkomend voor AAdrinkKalas) op een 14e plek en werden Julie Burgmans en Femke Geeris respectievelijk 19e en 20e.

Een resultaat waar we als vereniging super trots op zijn.

In een zonovergoten en bloedheet Mares ging een groot veld dames van start om onderling uit te maken wie de roze leiderstrui in het Baby-Dump-Kempenklassement van Evy Kuijpers, zij is geselecteerd voor het EK u23 dat morgen verreden wordt, over kon nemen en met de overwinning naar huis zou gaan.
Onder hen grote kanonnen zoals
Jessie Daams, Iris Slappendel, Jolien d'Hoore, de winnares van vorig jaar Moniek Tenniglo en Vera Koedooder, ook twee juniores durfden het aan om zich in dit geweld te voegen, nog wel Kempenrensters ook Julie Burgmans (25e) en Celine Van Houtum(16e). Na wat schermutselingen ging Koedooder halverwege koers op avontuur en zoals we gewend zijn van Vera zien ze haar pas in de de kleedkamers terug.
Om de spurt voor de 2e plaats had Teunissen de tip van vader
Martin, ooit zelf een begenadigd sprinter, gekregen om het wiel van d'Hoore niet los te laten en dat deed ze dus ook niet. In een peloton vol profs werd een knappe 3e plaats behaald en was na het passeren van de meet dan ook zichtbaar blij.
Onze clubgenote
Maud Kaptheijns werd 11eCarleen Baas 12e.
Koedooder nam de roze trui over van Kuijpers. Volgende afspraak voor het Babydump-Kempenklaasement is as maandag in Steensel, de dames starten om 17.00 uur.


Daar waar Britt vier jaar geleden de overwinning bij de junior dames in Chaam wist binnen te halen heeft Julie Burgmans zich gisteren als haar opvolgster aangediend.

In een koud en nat Chaam werden om 10.00 uur de nieuwelingen weg geschoten met in het peloton Kelvin Kanen en Roy Dirven. Kelvin vocht als een leeuw maar de elementen hadden duidelijk invloed op zijn benen ook Roy Dirven had zichtbaar last van de vele stevige buien en de kou maar wist zich toch in het peloton te handhaven en mocht zelfs nog een klein prijsje meer naar huis nemen.

Gisteren hebben de profs het NK wielrennen in Emmen afgesloten dat een week eerder geopend werd door de nieuwelingen.
TWC de Kempen had met Rick Burgmans en Roy Dirven twee eerstejaars aan de start die gingen voor een goede klassering en mogelijk zelfs een podiumplek. Na een koers van 75 km die het peloton gebroederlijk samen heeft afgelegd, het was dan ook een weinig selectief parcours, draaide het uit op een massasprint, goed gepositioneerd zo rond 10e plaats gingen de twee Kempenmannen de laatste bocht in maar jammer genoeg werd er voor hen gevallen en was ontwijken de boodschap, dat lukte maar ging wel ten koste van een mooie klassering.
Na hen stonden de nieuwelingen meisjes aan de start met daarbij Manon van der Kroft, Sanne Kruik en Anouk Reen, het koersverloop had hetzelfde beeld als bij de jongens dus ook daar werd het een massasprint, Manon van der Kroft wist daar een mooie 14e plaats te bemachtigen.
's Zondags hadden we drie junior dames aan de start Celine Van Houtum, Julie Burgmans en Claudie Peels ook deze dames moesten in staat worden geacht om een mooie uitslag te rijden wat dan ook gebeurde.

Op zaterdag 13 juni reisde Sanne, Anouk en Manon af naar Den Helder. Het weer zat niet helemaal mee, het begon net voor de wedstrijd te regenen en het is niet meer opgehouden. Daarbij kwam ook nog de enorme wind! Kracht 6 met uitschieters! Ik dacht (als toeschouwer) ze zullen het wel af lassen, maar nee hoor een kleine 50 dames stonden aan de start.

Rick Burgmans luidde zaterdag het weekend in met een mooie 2e plaats in het Belgische Lummen hij won de spurt van het peloton waaruit een renner ontsnapt was.
Zondag was de start van de clubcompetitie wedstrijden dames de aftrap was in Veldhoven met de GP Groenen die ook mee telet voor het Baby-Dump Kempen klassement. Britt Teunissen eindigde netjes als 5e en Evy Kuijpers als 8e. De kers op de taart kwam van Kuijpers, in de tussensprints verzamelde zij genoeg punten om de roze leiderstrui (foto) van het Baby-Dump Kempen klassement over te nemen van de Australische Lauren Kitchen.

In de mooie avondzon werd op 12 mei alweer de vijfde Interclub-wedstrijd op ons eigen parcours verreden. Waar we vorig jaar vaak een klein deelnemersveld hadden, mogen we inmiddels spreken van een internationaal deelnemersveld. We spreken dan niet alleen over onze zuiderburen; nee zelfs een lokaal damesteam uit Staffanstorp, nabij Malmo, Zweden, had ons gevonden; zij zijn op tour in de Benelux en vonden dit een mooie gelegenheid om een trainingswedstrijd te rijden. Met 63 deelnemers mogen we het dan ook hebben over een zeer geslaagde avond. De wedstrijd in de A-categorie werd gewonnen door Lars Bremmers; in de B-categorie won Mees Hendrikx voor de tweede keer dit jaar! Hij promoveertdus naar de A-groep! Op naar de volgende wedstrijd op 19 mei om 20:00 uur, met hopelijk wederom zon groot deelnemersveld, en zoveel publiek aan de kant!
26 ploegen hebben zich ingeschreven voor de Rabobank 7-Dorpenomloop, die morgen verreden gaat worden, waaronder alle Nederlandse topploegen.
Twc de Kempen vaardigt Carleen Baas, Britt Teunissen en Femke Geeris af naar Wijk en Aalburg, Lana Verberne is nog een vraagteken hopelijk is zij op tijd fit. Deze kanjers moeten de strijd aan binden met wereldtoppers als Marianne Vos die ook nog herstellende is van een blessure, de Italiaanse ex werelkampioene Giorgia Bronzinni, Elissa Longoborghini, de Belgische Jolien D'Hoore maar ook Lucy Garner en Roxanne Knetemann. Carleen Baas heeft al aangetoond in de Omloop van Overijssel dat ze in dit ''geweld'' thuis hoort.
's Ochtends om 09.30 uur bijten de nieuweling meisje de spits af voor hun klassieker over een afstand van 58 km.
Manon van der Kroft, Anouk Reen, en Sanne Kruik gaan niet alleen met de nationale toppers de strijd aanmaar ook met Belgische en Tsjechische meisjes, onze rensters kunnen een schat aan ervaring op doen!
De weergoden zullen goed gezind zijn, veel succes tijdens het Marianne Vos wielerfestival.
Dinsdag j.l. werden op het clubparcours 't Verzetje 42 renner(ster)s weg geschoten door wedstrijdleider Theu van Meijl, In de A categorie wist Lars Bremmersde bloemen en kussen van de rondemiss te veroveren door Robin Verbeek en Rick van Aaken te verslaan. In de B categorie moest nieuwelingJoris van der Straaten zijn meerdere erkennen in Rick Burgmans, die zijn tweede wedstrijd in de inter-clubcompetitie op zijn naam schreef, derde werd Roy Dirven. Drie podiumplaatsen voor onze nieuwelingen derhalve.
Het doet de organisatie deugt toch elke wedstrijd toch zo'n 40 tot 60 renner(ster)s te mogen begroeten.
Woensdagavond werd er door de amateurs gestart in Vlierden, het peloton brak al snel in tweeën de eerste groep reed vijftig sec seconden weg van de achtervolgers Kempenman Rob Linsen was de snelste voor Bruce Rayer en Marc van Grinsven wederom twee Kempenmannen op het podium. Foto nieuweling Joris van der Straaten.
DMC Firewall is a Joomla Security extension!