De belevenis vanaf de bank.

Deze derde interclub werd verreden onder geweldige weersomstandigheden. Het zonnetje erbij, niet te heet, maar zeker niet te koud. Wind was een beetje gaan liggen en een volle bank toeschouwers. Of het voor de renners ook de perfecte weersomstandigheden waren weet ik niet, maar zo zag er wel naar uit.

In het begin is het allemaal nog makkelijk te volgen, we hebben een A groep (de snelle licentie renners) en een B groep (de snelle nieuwelingen, snelle dames en snelle renners zonder licentie). Ongeveer drie kwartier blijven dit twee groepen, her en der valt er een renner van het peloton maar het gros blijft in zijn of haar groep. Het gaat hard… ik vind erg hard. Alleen dan komt het moment dat de A groep bij de B groep komt. Dan is er geen touw meer aan vast te knopen. Wanneer ze dan voorbij komen, zou je aan het rugnummer kunnen zien of het een A of B renner is, het enige wat ik dan nog zeker weet is dat de vrouwen van de B groep zijn, maar dit terzijde. Volgens mij is het op zo’n moment ook stress in de jurywagen want het lijkt mij best lastig dan. Maar dit is maar een gedachte, misschien zitten ze wel erg relaxt op hun positie.
interclub 1 Mobileinterclub 2 Mobileinterclub Mobile
Uiteindelijk wordt er gebeld voor de B groep, voor de renners allemaal duidelijk want het gaat altijd goed. De B renners gaan als een speer over de finish en de A rijders mogen nog een paar rondes.

Het is leuk om te zien dat er veel renners aan de start staan, ook veel van onze eigen vereniging.

Voor mij mag de temperatuur nog wel een paar graden stijgen, al klaag ik niet hoor, want het was genieten vandaag. Op naar de vierde interclub.

Groetjes

een toeschouwer
DMC Firewall is a Joomla Security extension!