Op zaterdag 11 april stond ik aan de start op het Leontien van Moorselparcours in Rotterdam.

De weersomstandigheden: veel wind, met losrijden regen, tijdens wedstrijd droog.

Doordat het van te voren flink geregend had, was de baan technisch iets moelijker maar niet onmogelijk. Bij deze vereniging hebben ze ook een baan, net als bij ons. Alleen asfalt en meer bochten. De junioren startte een paar minuten eerder dan ons, deze groep was een stuk kleiner dan die van de nieuwelingen. Na ongeveer 5 rondes waren we een grote groep waar her en der een renster viel, gelukkig heb ik hier zelf geen last van gehad. Na toch wel een lange periode van niet lekker in mijn vel zitten, begint het erop te lijken dat ik weer op de goede weg terug ben. In het begin van de wedstrijd had ik het zwaar, maar daarna kon ik lekker voorin meerijden. Waar vele bang zijn, durf ik toch wel een bocht scherp en binnendoor te nemen, wat de nodige plaatsen kan schelen. In de laatste ronde zat ik halverwege iets te ver naar achteren, waardoor ik er iets te veel moest inhalen in de sprint om nog beter te eindigen. Maar ik ben erg tevreden met de 8ste plaats van de 45. Hoop dat ik volgende week deze lijn door kan zetten. Want daar staan er ook weer genoeg aan de start.

Een paar minuten voor ons waren de junior dames van start gegaan dat peloton was een stuk kleiner dan dat van ons. Na een rondje of vijf was alles samen gekomen en was er hier en daar een valpartij waar ik zelf gelukkig geen last van had.

Na een lange periode van niet lekker in mijn vel zitten, begint het er op te lijken dat ik weer op de goede weg terug ben! In het begin van de wedstrijd had ik het zwaar, maar daarna kon ik lekker voorin meerijden. Waar velen een beetje angstig zijn durf ik een bocht scherp en binnendoor te nemen, dat leverde enkele plaatsen op.
manon 11 04 small

Bij het ingaan van de laatste ronde zat ik iets te ver van achter waardoor ik er iets te veel in moest halen voor een nog betere klassering. Maar ik ben erg tevreden met mijn 8e plaats uit een groep van 45 rensters.

Hopelijk kan ik de goede lijn volgende week doorzetten.

Groetjes Manon

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd