In de zaterdag verreden omloop door het land van Kleine Hein wist junior dame Julie Burgmans uit Bergeijk een tweede plaats te veroveren.
De klassieker die voor de 36e keer door de Wsv Emmen werd georganiseerd kende een geslaagde wielerdag met weinig valpartijen.
In de combi-wedstrijd voor junior-vrouwen en nieuwelingen-meisjes viel het deelnemersveld al snel helemaal uit elkaar. In het voorste peloton zaten 45 vrouwen waaronder Burgmans, die groep bleef bij elkaar en Julie spurtte heel knap naar een 2e plaats! Hier het verslag van Julie
Ook de nieuwelingen reden daar de klassieker over een afstand van 70 km, voor Axel Dirkx die nog herstellende was van een valpartij een week eerder, was te iets te ver. Rick Burgmans en Roy Dirven eindigden in het peloton.
In de tweedaagse omloop van de Peel gingen zaterdag 143 amateurs van start. In de 1e etappe bleef het zo'n 30 km rustig tot een groep van 21 renners weg reed in die groep een vijftal Kempenmannen, Op 80 km maakten een tweetal uit deze groep een schuiver in een scherpe bocht. Bram van Kooij viel weg uit de groep. Met 19 man kwam de groep dus in Someren op de plaatselijke ronden. In de voorlaatste plaatselijke ronde van 6,8 km wisten van Marc van Grinsven en de Vreede weg te springen. Op de meet was de Vreede net te rap voor van Grinsven, die zich daar een goede uitgangspositie voor de eind overwinning mee wist te verwerven.
De 2e etappe verliep voor de Kempenmannen niet helemaal volgens het boekje, Michael Lasut kon ivm zijn werk jammer genoeg niet starten Bram van Kooij was nog niet voldoende herstelt van zijn valpartij en Rick van Deursen was ziek geworden. Toch ging de ploeg vol goede moed van start om te positie van van Grinsven te verdedigen. Het mocht niet baten, de hele etappe reed de ploeg achter de feiten aan omdat al vroeg in de wedstrijd zich een groepje van 7 man weg reed daar zat wel Marco van Schijndel als stoorzender bij. De groep wist vooruit te blijven, van Grinsven wist nog wel de sprint van het peloton te winnen maar dat was niet genoeg voor de eindoverwinning. Marc werd 4e in de algemene rangschikking. Hier het volledige verslag van Toon
Carleen Baas en Evy Kuijpers wisten zondag de UCI 1.2 klassieker meetellend voor de topcompetitie,de ronde van Gelderland uit te rijden.
Al met al weer een mooi koersweekend goed afgesloten voor TWC de Kempen.

Daarnaast reed de Jeugd Zondag hun wedstrijd in Tilburg ook dat was een succesvolle dag. klik hier voor hun verslag
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd