Rick Burgmans luidde zaterdag het weekend in met een mooie 2e plaats in het Belgische Lummen hij won de spurt van het peloton waaruit een renner ontsnapt was.
Zondag was de start van de clubcompetitie wedstrijden dames de aftrap was in Veldhoven met de GP Groenen die ook mee telet voor het Baby-Dump Kempen klassement. Britt Teunissen eindigde netjes als 5e en Evy Kuijpers als 8e. De kers op de taart kwam van Kuijpers, in de tussensprints verzamelde zij genoeg punten om de roze leiderstrui (foto) van het Baby-Dump Kempen klassement over te nemen van de Australische Lauren Kitchen.
Tweede Pinksterdag was de dag van de Regionale- en Districtkamioenschappen. De nieuweling meisjes moesten afreizen naar west-Brabantse Wernhout, Manon van der Kroft wist daar een bronzen medaille te veroveren.
In Mierlo streden de nieuwelingen jongens, elite dames en amateurs om de titels.
Rick Burgmans eindigde als vierde en Roy Dirven werd 7e.
Bij dames werd het succesnummertje van zondag voortgezet, Maud Kaptheijns mocht het podium beklimmen omdat ze als 2e finishte voor haar clubgenote Lauren Arnouts.
Het slot stuk van het weekend was voor de amateurs zij kwamen heel sterk vertegenwoordigd aan het vertrek met duidelijke medaille ambities en dat lukte, Waalrenaar Rob Linsen wist het brons binnen te slepen.
Aanstaande zaterdag een bijna thuiswedstrijd voor nieuwelingen, dames en elite/belofte in de Wielerronde van Westerhoven. Maud Kaptheijns zal daar als Westerhovense en initiator van die wedstrijd hoge ogen willen gooien en Evy Kuijpers zal daar haar roze trui met verve willen verdedigen.
Evy Kuijpers (foto: Coen van Kruysdyk)
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd