Gisteren hebben de profs het NK wielrennen in Emmen afgesloten dat een week eerder geopend werd door de nieuwelingen.
TWC de Kempen had met Rick Burgmans en Roy Dirven twee eerstejaars aan de start die gingen voor een goede klassering en mogelijk zelfs een podiumplek. Na een koers van 75 km die het peloton gebroederlijk samen heeft afgelegd, het was dan ook een weinig selectief parcours, draaide het uit op een massasprint, goed gepositioneerd zo rond 10e plaats gingen de twee Kempenmannen de laatste bocht in maar jammer genoeg werd er voor hen gevallen en was ontwijken de boodschap, dat lukte maar ging wel ten koste van een mooie klassering.
Na hen stonden de nieuwelingen meisjes aan de start met daarbij Manon van der Kroft, Sanne Kruik en Anouk Reen, het koersverloop had hetzelfde beeld als bij de jongens dus ook daar werd het een massasprint, Manon van der Kroft wist daar een mooie 14e plaats te bemachtigen.
's Zondags hadden we drie junior dames aan de start Celine Van Houtum, Julie Burgmans en Claudie Peels ook deze dames moesten in staat worden geacht om een mooie uitslag te rijden wat dan ook gebeurde.
De koers werd gekenmerkt door een lange ontsnapping van een vijftal dames hun voorsprong werd niet groter dan zo'n 20 sec de kopgroep werd halverwege terug gepakt, daarna blijft het onrustig in het peloton met verschillende pogingen maar zonder resultaat. Bij het ingaan van de laatste ronde valt het peloton volledig stil. Dit blijkt van korte duur. Het tempo loopt in de laatste 5 kilometer hard op en diverse meiden proberen het nog. Nicole Steigenga weet in de laatste km nog een klein gaatje te slaan en kan dit heel knap handhaven. Het jagende peloton spurt voor de 2 plaats. van Houtum werd 11e en Burgmans 15e. Voorwaar een mooie uitslag.
Op woensdag stond de discipline tijdrijden op het programma.
Bij de dames hadden we Lauren Arnouts aan het vertrek, die de zaterdag er voor de nationale titel voor studenten wist te bemachtigen en tussen het geweld van de specialistes een plaats in de middenmoot wist te behalen.
Zaterdag jl de categorie aan de start waar we de meeste renners in vertegenwoordigd hadden, de elite/beloften dames.
De koers over elf ronden van in totaal 144 kilometer door Emmen kende veel strijd. Al spoedig was er een ontsnapping van acht rensters, met een voorsprong van maximaal drie minuten, maar met nog 28 kilometer te gaan, werd de groep bijgehaald door het jagende peloton.
In de voorlaatste ronde was er een ontsnapping van tien vrouwen waar Evy Kuijpers verwoede pogingen deed om nog aan te haken maar op enkele luttele meters strandde.
De Kempendames Lauren Arnouts, Carleen Baas Britt Teunissen en Maud Kaptheijns finishten voor in het peloton, met Kuijpers op een 15e plaats en in die in de beloften klassering jammerlijk het podium miste en genoegen moest nemen met een eervolle vierde plaats.
Al met al kunnen we als vereniging terug kijken op een mooi NK waar onze renners(ster)s, die gesteund werden door vele aanwezige Kempen supporters, veel inspiratie opgedaan hebben voor een mooie 2e helft van het seizoen.
Our website is protected by DMC Firewall!