Daar waar Britt vier jaar geleden de overwinning bij de junior dames in Chaam wist binnen te halen heeft Julie Burgmans zich gisteren als haar opvolgster aangediend.

In een koud en nat Chaam werden om 10.00 uur de nieuwelingen weg geschoten met in het peloton Kelvin Kanen en Roy Dirven. Kelvin vocht als een leeuw maar de elementen hadden duidelijk invloed op zijn benen ook Roy Dirven had zichtbaar last van de vele stevige buien en de kou maar wist zich toch in het peloton te handhaven en mocht zelfs nog een klein prijsje meer naar huis nemen.

Even na de nieuwelingen werden de junior dames weg geschoten. Vanaf het begin was duidelijk wie de baas waren in de groep, Celine Van Houtum en Julie Burgmans waren niet uit de top vijf weg te krijgen en legden het peloton een verzengende snelheid op zodat ontsnappen onmogelijk was , Burgmans wist en passant beslag te leggen op de leidersprijs en werd beloont met een schitterend horloge, beschikbaar gesteld door de Chaamse juwelier.
Door het hoge tempo sloten de dames een ronde voor het einde aan bij de nieuwelingen jongens en ontstond er een onoverzichtelijke situatie. In de massaspurt legde Julie de rest haar wil op en in haar kielzog snelde van Houtum naar een verdiende tweede plaats. Waarachtig een fraai podium.

Daarna was het de beurt aan een mengeling van junioren, amateurs en sportklassers, een peloton waar voor de toeschouwer geen touw aan vast te knopen was wie nou in welke categorie reed, duidelijk was wel dat er twee Kempenmannen bij waren, als amateur Patrick Houthooft en bij de juniorenRowan De Bruyn . Houthooft werd in een koers die gewonnen werd door oud prof Erik Dekker, uitgeschakeld door een lekke band, Rowan die met een flinke verkoudheid toch van start was gegaan moest na een paar rondjes de strijd staken.

Snel de jet ingestapt en naar Lommel, want ook daar stonden Kempenzonen aan het vertrek, Joris van der Straaten en Rick Burgmans.
Op een razendsnel en heel kort parcours, 1300 meter omzoomt met vele toeschouwers die later op de avond in een schitterende ambiance Hulsmans Kevin afscheid zagen nemen van de wielersport, werden de mannen vurig aangemoedigd door oa Roy Dirven die ’s ochtends zelf nog in Chaam koerste. Over een vriendenclub gesproken!
Joris die zich aanvankelijk goed van voren liet zien moest toch genoegen nemen met een plekje in de achterhoede, Rick miste de slag en moest in de pelotonsprint voor de 8e plaats Luca Vreeswijk voor laten gaan.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd