Actueel nieuws en mededelingen TWC de Kempen

Verslag Omloop van Valkenswaard

Zondag reden we met Joost Nat, Rowan van Oord, Danny van Lierop, Marijn van Vlerken, Sten Verzijl en Paul Gruithuijzen onze eigen omloop van Valkenswaard, een wedstrijd deeluitmakend van de topcompetitie. In deze competitie staan de 6e in het ploegenklassement en beste club. De eer moest dus hoog worden gehouden en we wilden ons natuurlijk tonen aan onze Valkenswaardse supporters. Vanuit het vertrek reed Rowan weg met nog 3 renners. Dit hielden ze maar liefst 130 km vol. Het was misschien niet de meest tactische zet om met zo’n kleine groep voorop te gaan rijden, maar het was wel een krachtig optreden van Rowan, die dit jaar aanzienlijk sterker is geworden.
In de finale reden 8 man weg, waar helaas geen renner van WILVO Group-TWC de Kempen bij zat. Maar desondanks hadden ze goed gereden. Elke keer als het peloton in stukken brak, zaten ze allemaal in het voorste gedeelte. In de massasprint voor de 9e plek werd Marijn 27e. Ook hij heeft dit jaar grote stappen gezet. Rowan werd ondanks de zware inspanningen nog keurig 28e. Sten die net terug was uit Frans Guyana waar hij 2 tijdritten had gewonnen werd 32e. Danny, die heel attent koerste en zijn laatste wegwedstrijd van het seizoen reed, werd 38e. Joost had een offday en werd 51e. Paul, die zich had opgeofferd en 3 keer water was komen halen voor het hele team, liet zich in de laatste kilometers uitbollen en kwam op de 78e plaats binnen.
Na de koers kregen we veel complimenten van de supporters dat we in de breedte fantastisch hadden gereden. Ook mooi dat onze supporters de groei zien die het team doormaakt.

Scroll naar boven