Actueel nieuws en mededelingen TWC de Kempen

Nacht van Dokkum

Zaterdag reden we op uitnodiging een CRIT race in Dokkum. Dit is een van uit Amerika overgewaaid koerssysteem waar op basis van punten een eindklassement wordt opgemaakt. Naast (pro) continentale ploegen stonden ook de noordelijke clubs en de betere landelijke clubs aan de start. Uiteraard hoort WILVO Group-TWC de Kempen hier inmiddels bij.

Rowan van Oord, Sten Verzijl, Paul Gruithuijzen en Changseok Lee mochten de kleuren van WILVO Group – TWC de Kempen verdedigen.

In de stromende regen werd het een zeer snelle koers waarin onze renners zich regelmatig van voren lieten zien. Changseok moet nog wennen aan het koersen in Europa en moest de wedstrijd vrij snel verlaten. Rowan, die de laatste maanden goed op dreef is, werd uiteindelijk keurig 6e en 2e clubrenner. Paul reed een stabiele koers en moest nog een gat dichten omdat hij achter een valpartij zat, werd 18e. Sten, die de laatste paar ronden wat terrein prijs moest geven omdat hij werd bevangen van de kou werd 21e.

Al met al werd het goede collectieve rijden van de renners van WILVO Group – TWC de Kempen ook hier weer getoond en kunnen we constateren dat dit seizoen wederom mooie stappen zijn gezet.

Sem van Herwijnen en Sydney van Oijen reden vandaag hun eerste cross in Diepenbeek. Dit heeft geresulteerd in een dubbel bezet podium door TWC de Kempen. Beide heren hebben iets te vroeg in de koers hun kruid verschoten, desalniettemin eindige Sem 2e en behaalde Sydney nog een mooie 3e plaats.

Scroll naar boven