Omloop van Valkenswaard 26 augustus 2018

Leden van de TWC de Kempen en ook de wielerkenners weten dat de onlangs opgerichte stichting “Omloop van Valkenswaard” op zondag 26 augustus wordt verreden op een uitdagend en spectaculaire omloop in het buitengebied van de Gemeenten Valkenswaard en Bergeijk.

Diverse grintstroken, kasseienwegen en veel klinkerwegen maken deel uit van het prachtige selectieve parcours. Alleen de sterkste renners zijn in staat deze Omloop te winnen.

Zowel bij de nieuwelingen, junioren als beloften (U23) mogen wij spreken van een respectabel deelnemersveld qua kwaliteit, maar ook voor wat betreft de aantallen deelnemers.

Op zondag 26 augustus 2018 zal Dommelen, waar op dat moment ook de plaatselijke kermis op volle toeren draait, het centrum zijn van een onvergetelijke sportieve en feestelijke dag. De horeca in Dommelen evenals de kermisattracties zullen eerder dan op een normale kermiszondag al actief zijn om het, naar verwachting massale publiek, en de renners en hun begeleiding de hele dag vanaf vroege ochtend tot late avond te ontvangen.

In gesprekken met de Gemeenten Valkenswaard en Bergeijk, de politie en de KNWU ontving de organisatie lovende reacties over hun professionele inspanningen tot op heden. Als beginneling kon de stichting ook rekenen op adviezen en medewerking van bijvoorbeeld de organisatoren van de Acht van Bladel. Ook zij constateerden dat de organisatie nu al op rolletjes loopt. Met uitzondering van details zijn de hoofdzaken nu afgerond. Vergunningen van Gemeenten, politiebegeleiding, goedkeuring van KNWU zijn afgerond. Structureel vindt er een positief overleg plaats met de horeca en kermis in Dommelen.

In sporthal de Belleman zal de permenance worden ingericht. Over was- en kleedgelegenheid werden tevens afspraken gemaakt met de Belleman.

De Omloop van Valkenswaard zoekt de sponsorsteun vooral in Valkenswaard en Bergeijk. De financiële en materiele steun van sponsoren loopt boven verwachting. De stichting Omloop van Valkenswaard is trots op onze naam gevende sponsor De Bruyn metaal bv. Firma de Bruyn is ook hoofdsponsor van TWC de Kempen en geeft dan ook de nauwe samenwerking aan van de Stichting met TWC de Kempen.

Onlangs is de professionele website van de Omloop van Valkenswaard in de lucht gekomen. Ook op facebook en twitter wordt gretig ingekozen om de Omloop van Valkenswaard te volgen. Aanvullende informatie over bijvoorbeeld het parcours, de deelnemers en andere organisatorische aspecten zullen op deze website steeds worden geactualiseerd. De organisatie adviseert iedereen via deze ruim aanwezige media-kanalen op de hoogte te blijven.

Vanzelfsprekend is er een grote behoefte aan vrijwilligers op deze dag.

De komende uitgaven van “Naar de Top” zullen wij u tevens op de hoogte houden van de ontwikkelingen rond de Omloop van Valkenswaard.

Meer informatie over Omloop van Valkenswaard zie www.omloopvanvalkenswaard.nl.

Scroll naar boven