Actueel nieuws en mededelingen TWC de Kempen

Nederlands Kampioenschap voor de Elite zonder contract, en Nieuwelingen 

Vandaag stond onder andere het Nederlands Kampioenschap voor de Elite zonder contract op het programma. Liefst 9 (!) renners (Mathijs Loman, Jos Koop, Paul Gruithuijzen, Sten Verzijl, Frank Stijger, Jordi Steenbakkers, Remon Delnoije en Jordy Vermeulen) van WILVO Group – TWC de Kempen hadden zich hier voor geplaatst. Het doel was duidelijk: we gaan met 2 kopmannen (Jordy en Arne) van start en we maken de koers hard.
Sten opende de koers. Toen hij werd teruggepakt, ging Jordy in de aanval. Uiteindelijk was dat ook meteen de definitieve ontsnapping. Met 4 man hebben ze bijna 100 km voorop gereden. Dit leverde uiteindelijk een prachtige zilveren medaille op. Jordy was voor 49% blij en voor 51% teleurgesteld met deze plaats. Hij besefte heel goed, dat er uiteindelijk maar 1 plaatst telt. Maar het zal hem motiveren om nog een keer voor de fel begeerde trui te gaan.
Sten werd 24e en reed een goede koers. Uiteindelijk reden slechts 30 renners de koers uit.
Arne werd bevangen door de kou en had helaas een off-day.
Remon reed goed, maar reed helaas op een verkeerd moment lek. Jordi, Paul en Frank verschoten te vroeg in de koers hun kruid.
Mathijs en Jos zijn niet gestart. Mathijs verkoos een gravelwedstrijd in Frankrijk boven het NK en Jos is pas weer aan de gang en vond zichzelf nog niet goed genoeg om deel te nemen. Neemt niet weg dat hij zaterdag in Barneveld een mooie 3e plaats behaalde. Klasse verloochent zich niet!

Bij de nieuwelingen reed Matt Roijackers een zeer attente koers. Uiteindelijk finishte hij keurig als 8e. Zoals een winnaar betaamt, was hij zelf niet tevreden. Maar bij de top 10 van Nederland horen, is al een presentatie op zich. Woensdag bij het NK tijdrijden heeft hij weer een nieuwe kans.

Een andere ploeg bestaande uit Danny van Lierop, Joost Nat, Bailey Groenendaal, Bart Vreugdenhil, Jochem Crusio, Jens van Korven en Bas van Leijsen reed vandaag Romsee- Stavelot-Romsee.
In deze zware klimkoers wordt het peloton vaak helemaal uit elkaar gereden.
Danny zat in de eerste groep die ging voor plek 2 maar helaas raakte hij ingesloten en werd uiteindelijk 21e.
Bailey zat er ook bij maar moest de laatste 20 km lossen. Verklaarbaar omdat hij wat problemen heeft gehad met zijn gezondheid.
Jens, Joost en Bas zaten in de 2e groep.
Deze groep was op 45km voor de finish nog terug gekomen tot 18 seconden. Uiteindelijk wordt Jens 50e, Joost 74e en Bas 84e.
Bart heeft nog in de kopgroep gezeten maar dat was teveel van het goede.
Jochem werd na 50 km gelost vanwege kou en rugproblemen.

Marijn van Vlerken reed vandaag in Elden bijna de hele koers in de aanval. Dit werd uiteindelijk beloond met de leidersprijs en een mooie 7e plaats.

Scroll naar boven