Actueel nieuws en mededelingen TWC de Kempen

TWC de KEMPEN heeft vanaf januari 2021 weer een afdeling voor recreatief- en toerfietsen !

TWC de Kempen beschikt vanaf 1 januari a.s. in het kader van de breedtesport ook weer over een Toerclub! Bij de toerclub staat de combinatie van sporten voor iedereen, sportiviteit, gezelligheid en wielrennen in groepsverband bovenaan.

Alle leden van jong tot oud van TWC de Kempen (oud-leden, ouders van jeugdleden eigenlijk iedereen)  wordt de gelegenheid geboden om met elkaar weer te gaan toeren. Het recreatieve- en toerelement staan voorop en dus kent deze loot aan de TWC de Kempen-boom geen wedstrijddoelstelling. Het toerfietsen is bedoeld voor recreatieve fietsers en niet voor fietsers (renners) die een wedstrijddoelstelling na streven. Deze renners kunnen zich beter aansluiten bij de wedstrijdtrainingen van TWC de Kempen.

We hebben aandacht voor de veiligheid van de deelnemers er wordt alleen gereden op veilige, autoluwe routes. Het dragen van een goedgekeurde valhelm is verplicht.

Ieder lid van jong tot oud kan zich in principe aansluiten en in de betreffende groep wordt een zodanige snelheid aangehouden dat rekening houdend met de mogelijkheden van de individuele leden, alle leden van de groep deze kunnen bijhouden. (samen uit, samen thuis principe). Ook voor jongens en meisjes, die uit de boot vallen bij het wedstrijdfietsen vallen na het beëindigen van hun actieve carrière niet meer in een zwart gat, maar blijven binding houden met het fietsen en de club. Er wordt gereden op racefietsen, mountainbikes of gelijkwaardige sportfietsen en alle fietsen zijn uitgerust met een fietsbel. (Geen e-bikes, solexen of andersoortige fietsen, steps etc. met hulpmotor.)

Meer informatie over onze afdeling toerfietsen is op de website te vinden onder de rubriek “Toerfietsen”.

Je bent van harte welkom!

Scroll naar boven