Actueel nieuws en mededelingen TWC de Kempen

Verslag van de Sauerland Rundfahrt in Wenholthausen, Duitsland

Op 19 september j.l. heeft een vertegenwoordiging van het BKT-team (WCL Bergklimmers- TWC de Kempen-TML Dommelstreek) deelgenomen aan de Sauerland Rundfahrt in Wenholthausen in Duitsland. De renners die tijdens deze loodzware wedstrijd de kleuren van het BKT-team hebben verdedigd waren Bowen Adriaans, Pieter Dekker, Brian Burger, Sverre Senders en Jordy Vermeulen.

Ruim 170 deelnemers met diverse renners van internationale Continentale Teams mochten direct vanaf het vertrek flink in de beugel omdat er meteen vanaf de startlijn over ruim 2,5 kilometer fors geklommen moest worden.  Na het vertrek zagen we dan ook al snel een groot aantal renners op achterstand raken omdat zij duidelijk niet voorbereid waren op dit soort zware werk. Amper twee rondes verder was het hele peloton in diverse stukken uiteen gevallen en kregen ook enkele van onze renners het zwaar. Een volledig voor het verkeer afgesloten parcours (omloop) over ruim 12,2 kilometer waarin het geen moment vlak was, zorgde al snel voor de nodige schifting in het peloton. Een ervaring rijker en een illusie armer moesten na drie rondes helaas Bowen Adriaans en Pieter Dekker de pijp aan Maarten geven. Brian Burger en Jordy Vermeulen was dit zelfde lot veel later in de wedstrijd ook beschoren. In de een na laatste ronde was het Jordy Vermeulen die een ervaring en veel nieuwe lesstof rijker de koers moest verlaten. Uiteindelijk wisten er maar 50 renners (van de 180 vertrokken renners) de wedstrijd uit te rijden en was het Sverre Senders die buitengewoon verdienstelijk beslag wist te leggen op de 49ste plaats.

Met elkaar kijken we terug op een zware koers maar bovenal een geslaagde dag met veel leermomenten voor de renners en begeleiding en de wens om deze wedstrijd ook volgend jaar weer op onze kalender terug te zien. Een speciaal woord van dank aan het begeleidingsteam met Ruud Jansen als ploegleider, Perry Adriaans en Marc Vermeulen als verzorgers en Rens Vermeulen als gelegenheids-mecanicien.

Scroll naar boven