Vandaag werd bekend dat Maud Kaptheijns geselecteerd is om deel te nemen aan het Europees Kampioenschap Veldrijden as zaterdag in het Duitse Lorsch. Haar goede resultaten van afgelopen periode,waaronder winst van het Regiokampioenschap afgelopen zaterdag op ons eigen clubparcours, bleven niet onopgemerkt bij bondscoach Johan Lammerts.


 Zij komt uit in de categorie dames U23. Wij feliciteren Maud met haar selectie en wensen haar heel veel succes.

maud site

Afgelopen zaterdag stonden vier dames van TWC de Kempen aan de start van het Nederlands kampioenschap voor de elite-vrouwen. Ashlynn van Baarle, Maud Kaptheijns, Britt Teunissen en ik zelf (Carleen Baas) hadden zich voor dit NK weten te plaatsen. Het NK vond dit jaar een keer niet in Kerkrade plaats, maar in Ootmarsum. Hier had ik nog nooit gereden, maar ik kreeg van verschillende mensen te horen dat het wel een parcours voor mij zou zijn. Niet al te stijle klimmetjes, smal, bochtig en open stukken.
Een uur van te voren reden we naar de start en de dames van de grote ploegen (Giant-Shimano en Rabobank) hadden de eerste startrij al ingenomen. Wij gingen er dus ook maar bij staan, om nog een beetje van voren te kunnen starten.

afgelopen zaterdag hebben we onze TWC de Kempen jeugdfeest avond gehad.

Onze spelleiders Saskia en Gerrit hadden een hele leuke quiz in elkaar gezet waar zowel de jeugd als ook hun ouders aan deelnamen.

Na het uitreiken van de aanwezigheids prijs aan Roy Dirven, en het bedanken van de jeugdtrainers, werden ook de vertrekkende jeugdtrainers Huub, Ed en Adrie in het zonnetje gezet voor hun jaren lange inzet als trainer bij de jeugd. 

Op 3 oktober zijn we naar Papendal gegaan voor de Marianne Vos Experience die mamma voor mij had gewonnen. We begonnen de dag met 3 workshops. De 1e over tactiek in de wedstrijdsport door Eric van den Boom en Lucinda Brand. De 2e over mental coaching door Koos Moerenhout, Roxane Kneteman en de geblesseerde Anna van der Breggen. Ze vertelden dat Marianne wel eens per ongeluk boos kijkt naar de tegenstanders in een wedstrijd, dat doet ze niet met opzet maar om te kijken of de tegenstander nog genoeg kracht heeft om te sprinten.

Een groot deel van jullie weet hoogstwaarschijnlijk niet dat we onder onze leden ook een prof hebben rijden, namelijk Patrick van Leeuwen. In het veldseizoen komt hij uit voor Orange Babies Cycling Team. Afgelopen week werd bekend dat hij aan de selectie voor de wereldbeker in Valkenburg toegevoegd werd.
Hieronder een verslag van hem over deze wedstrijddag.

Op naar wereldbeker Valkenburg

Afgelopen dinsdag pas op laatste moment te horen gekregen dat ik geselecteerd was voor de Wb Valkenburg. Vanaf toen kon ik me daarop gaan richten.
Op zondagochtend thuis eerst een half uurtje heel rustig losgereden op de tacx, dit om het lichaam wat opgang te laten komen en de benen los te rijden. Daarna met een wagen vol materiaal op naar Valkenburg. Omdat het zomerse temperaturen waren heel de dag al veel aan het drinken om de vochtvoorraad maximaal te laten zijn voor de koers. Aangekomen worden de spullen door de mekanieker klaar gezet en heb ik op het gemak omgekleed en ben ik gaan eten.

Lekker, lekker in de zon...het lijkt wel vakantie! Maar niks is minder waar, er moet gewerkt worden! En dat wordt er!!! Geweldig mooi om te zien hoeveel ouders van jeugdleden velen met hun kinderen, jeugdtrainers, nieuwelingen-juniorentrainers, opa's en vrienden bij 't Verzetje aan het werk zijn. Met groot materiaal en vakkundigheid en volle inzet.
Gewoon...om voor onze leden een geweldig uitdagend veldparcours te maken met verlichting, een hele gave brug, een zandbak en kort gemaaid, zodat er de hele winter lekker getraind kan worden.

Op zaterdag 11 oktober 2014 werd de GP den Bosch verreden. Dit is een internationale veldrit wedstrijd. Aan de start stond onder ander TWC de Kempen lid Maud Kaptheijns. Zij rijdt dit jaar door haar goede prestaties in het verleden voor AA Drink B.R.I.S. Team. Hieronder een verslag van haar.

Vlak voor de start begon het te regenen en heb ik nog van fiets gewisseld zodat ik met een grover profiel aan de start stond, dit kwam mijn stress niet ten goede maar oke wedstrijd is wedstrijd. Dus vanaf de 22 startplaats in de regen er maar het beste van zien te maken, ik kwam er al snel achter dat ik super benen had op een parcours wat

Patrick van Leeuwen (uitkomend voor het Orange Babies cycling team) is toegevoegd aan de Wereldbeker-selectie voor aanstaande zondag in Valkenburg, Dit heeft de KNWU bekend gemaakt. De gestopte Thijs Al stond nog in de top-50 en na overleg met de UCI heeft Patrick zijn startplek gekregen.

Prachtig weer, een gezellige sfeer in Bocholtz en nog een aantal jeugdwielrenners van TWC De Kempen die deze laatste jeugdwedstrijd op de weg er nog even helemaal voor wilden gaan. Wat wil je nog meer, dat is genieten!
De jongens en meiden van TWC De Kempen gingen er ook echt voor, en dat leverde mooie spannende wedstrijden op. Er werd veel voorin gereden, ontsnappingspogingen volop, en goede resultaten.
Torben Poorters werd zelfs eerste in categorie 3, hij liet zien dat hij duidelijk de sterkste was deze keer.

Hallo allemaal,

Ik heb dit seizoen een aantal wedstrijden gereden in België en mij werd gevraagd hier een stukje over te schrijven. Dus bij deze!

Zingem

Op 2 augustus reed ik mijn eerste Belgische wedstrijd van het seizoen. Als eerstejaars nieuweling had ik deze wedstrijd al eens gereden en ik wist dus wat voor parcours het was. Na een lange rit in de auto waren we er. Het was een erg warme dag en het waaide flink. Met zo’n vijftig nieuwelingen en junioren meiden stonden we aan de start. In Nederland herken je de start vaak aan een groot doek, een jurywagen en een hoop mensen. In België wordt er ter plekke een lijn op de weg gezet, staat er een aanhangwagentje met een kleine geluidsinstallatie en staan er een aantal dranghekken (die je overigens nergens anders op het parcours tegenkomt). Dit is dus al een groot verschil! Nadat het startschot gelost werd, begonnen we aan onze wedstrijd. Er werd goed doorgereden en er werd veel aangevallen maar niemand kon ontsnappen.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!